Rudele unei victime: „Poliţia şi conducerea Internatului Psihoneurologic din Bălţi ştiau demult de abuzurile sexuale asupra pacientelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe paciente au fost supuse agresiunilor sexuale.
Mai multe paciente au fost supuse agresiunilor sexuale.

Chiar dacă poliţiştii şi şefii Internatului Psihoneurologic din Bălţi susţin că au aflat abia acum despre medicul care îşi hărţuia pacientele, obligându-le să întreţină raporturi sexuale, rudele unei victime dau peste cap declaraţiile autorităţilor.

„Am aflat acum doi ani că Liuba era chemată la medic în cabinet, el încuia uşa şi-i spunea: «Să faci ce-ţi spun eu. Dacă nu, te închid în blocul 2». A obligat-o să întreţină sex oral cu dânsul. A fost şi la el acasă“, a spus Iulita Lipcan, mătuşa unei tinere de 29 de ani, care suferă de epilepsie.

„Sora mea ştia de asta din 2011, dar i-a fost ruşine să ne spună. În vara trecută, am depus plângere la Poliţie, iar oamenii legii au râs de noi, zicând că Liuba e de vină“, mai adaugă ruda victimei.

Femeia susţine că ori de câte ori mergea să-şi viziteze nepoata la spital, aceasta vroia să părăsească imediat instituţia.

„Nu a fost nicio plângere din partea pacienţilor. Medicul era un bun profesionist, nu îl pot vorbi de de rău“, a declarat anterior presei directorul Internatului Psihoneurologic din Bălţi, Vasile Petic. Iar Grigore Pralea, avocatul doctorului acuzat de agresiune sexuală, susţină că clietul lui nu-şi recunoaşte vina şi susţine că ar fi ţinta unui atac.

Medicul, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat luni pentru o perioadă de 30 de zile, iar poliţiştii i-au deschis pe fiecare caz în parte dosar penal. Dacă va fi găsit vinovat, doctorul riscă detenţie pe viaţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite