Rezultate audienţe radio 2012 (P)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine
Imagine

IMAS – INC Chişinău a finalizat procesarea rezultatelor Studiului de Audienţă TV şi radio din Republica Moldova. Conform datelor, Kiss FM reprezintă prima opţiune în rândul posturilor de radio, pentru tinerii din ţară.

Kiss FM se situează pe locul I, la nivel naţional, în targetul 15-29 de ani, cu o audienţă medie zilnică de 62.865 de ascultători şi o cotă de piată de 16,0%. Pe poziţiile următoare se clasează Radio Hit Fm, Russkoe Radio, Radio Noroc, Megapolis Fm şi Radio 21. Conform studiului, la nivel naţional, Jurnal FM are o cotă de piaţă de 3.6%, ProFM  3.1% , urmat de Prime FM cu 2.2% şi Europa Plus cu 2.2% market share.

Potrivit aceluiaşi val de rezultate (poza nr. 2), Kiss FM ocupă locul 1, pe aceeaşi categorie de vârste, şi în topul radiourilor din Chişinău, înregistrând o audienţă medie zilnică procentuală de 19,6%, înregistrînd avans notabil faţă de radiourile concurente. Kiss FM devansează astfel Radio Hit FM, care a înregistrat o audienţă medie zilnică procentuală de 11,7%.

Rezultatele sondajelor indică postul Kiss FM ca prima opţiune şi pentru eşantionul de vîrste 18-35 de ani, în Mun. Chişinău, cu audienţă zilnică de 16,3% şi cotă de piaţă de 14,7%. (poza nr. 3)

În Municipiul Chişinău, pe toate categoriile de vârstă, Radio Noroc rămâne pe primul loc cu 14.9%, urmat de Russkoe Radio, cu o cotă de piaţă de 11.8% (poza nr. 4). La nivelul capitalei, Kiss FM are o cota de piata de 9.8% in Chisinau, pe toate categoriile de varste, cu 66.556 ascultatori zilnic. Rezultate sub 3% au înregistrat mai multe posturi de radio, printre care Prime FM cu 2.4%, Evropa Plus cu o cotă de piaţă de 1.8%, fiind la egalitate cu Radio 21, in timp ce Aquarelle FM a înregistrat 1.1% market share.

În perioada 9 octombrie – 5 noiembrie 2012 a fost realizat Studiul de Audienţă TV şi Radio din Republica Moldova, de către IMAS – INC Chişinău. În cadrul cercetării s-a măsurat audienţa posturilor la nivel urban. Eşantionul a avut un volum de 1.130 de persoane, cu o eroare maximă de eşantionare de +/-2.9%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite