Renato Usatîi: Gheorghe Cavcaliuc nu a fost reţinut. Este vorba despre o înscenare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Cavcaliuc şi Renato Usatîi
Gheorghe Cavcaliuc şi Renato Usatîi

Renato Usatîi, liderul Blocului electoral „Renato Usatîi”, a declarat că preşedintele Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, nu a fost reţinut la Moscova, aşa cum au anunţat reprezentaţii PACE.

Renato Usatîi a confirmat că Gheorghe Cavcaliuc se află la Moscova, însă, potrivit lui, Gheorghe Cavcaliuc şi-a înscenat acolo reţinerea, pentru a camufla întrevederile pe care le are în aceste zile, la Moscova, cu anumite persoane de la care ar urma să primească instrucţiuni privind organizarea unor provocări, în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Mai mult, Usatîi susţine că discursurile şi pancartele celor din PACE, din timpul protestelor de la sediul Preşedinţiei, Partidului Socialiştilor şi Partidului Nostru, în care s-a cerut eliberarea lui Cavcaliuc, au fost scrise cu o zi înainte de Gheorghe Cavcaliuc să zboare la Moscova.

Usatîi a menţionat că scopul lui Cavcaliuc în campania electorală este de a rupe din voturile partidelor proeuropene, pentru a-l ajuta în aşa fel pe Igor Dodon.

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, ar fi fost reţinut, duminică dimineaţa, pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova. Despre aceasta au anunţat reprezentanţii PACE într-un briefing de presă.

Potrivit celor din PACE, Gheorghe Cavcaliuc a zburat în Federaţia Rusă pentru a se întâlni, la Sankt Petersburg, cu moldovenii stabiliţi acolo, în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

„Gheorghe Cavcaliuc a fost dus de oameni în uniformă într-o direcţie necunoscută, pentru a i se adresa nişte întrebări, aşa ni s-a spus nouă”, a declarat Margareta Răducan, reprezentant PACE.

Răducan a adăugat că nu are informaţii suplimentare „despre viaţa şi securitatea” lui Cavcaliuc.

Totodată, ea a menţionat că alături de Gheorghe Cavcaliuc au fost reţinuţi alţi doi membri PACE, însă aceştia deocamdată se află în incinta Aeroportului din Moscova.

   

Potrivit serviciului de presă al PACE, ceilalţi doi colegi de partid ai lui Gheorghe Cavcaliuc ar fi fost ameninţaţi „că vor fi trimişi în Moldova cu prima cursă, dar fără Cavcaliuc.”

„Echipa Partidului PACE a anunţat proteste în masă la sediile partidelor conduse de Igor Dodon, Renato Usatîi, la Ambasada Rusiei în Moldova, CEC, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Partidul PACE crede că în spatele celor întâmplate sunt oponenţii politici ai PACE, care sunt panicaţi de popularitatea în creştere a lui Gheorghe Cavcaliuc şi PACE”, se mai spune în comunicat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite