Putin e tot mai nervos din cauza tribunalului pentru Boeing: „Este un pas prematur şi contraproductiv”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin se teme de un tribunal international pe cazul Boeing 777. FOTO: iterfax.ru
Vladimir Putin se teme de un tribunal international pe cazul Boeing 777. FOTO: iterfax.ru

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin îl convingea, într-o discuşie telefonică, pe prim-ministrul Olandei, Mark Rutte, privind necesitatea de a amâna instituirea tribunalului internaţional pentru Boeing.

Acest fapt demonstrează că Putin a intrat în panică, deoarece tribunalul ar însemna pentru el un Nuremberg-2, scrie onpress.info.

Potrivit lui Putin, înfiinţarea unui tribunal internaţional pentru anchetarea catastrofei aviatice cu Boeing-777 este un pas „prematur şi contraproductiv”. Potrivit serviciului de presă a Kremlinului, şeful statului a „explicat în detaliu” prim-ministrului Mark Rutte poziţia Rusiei faţă de această iniţiativiă.

Putin îl convingea pe Rutte de faptul că, înainte de a lua o decizie cu privire la mecanismele juridice, este nevoie de a finaliza anceta internaţională. Iar aceasta, potrivit lui Putin, trebuie să poarte „caracter independent şi cuprinzător” şi să fie în conformitate cu Rezoluţia 2166 a Consiliului de Securitate (care a fost adoptat la 21 iulie şi prin care a fot declarată necesitatea unei anchete internaţionale,  independente a catastrofei aviatice).

De asemenea, în comunicatul Kremlinului se menţionează că Putin a atras atenţia prim-ministurlui asupra „scurgerilor” de informaţii în mass-media. Putin a declarat că aceste scurgeri sunt inadmisibile şi au un „caracter profund politizat”. Amintim, că autorităţile ruse au întâmpinat cu ostilitate iniţiativa Olandei de a crea un tribunal internaţional.

  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite