Publicitatea în cinematografele din Moldova va fi interzisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Publicitatea în cinematografe va fi interzisă (foto Adi Marineci)
Publicitatea în cinematografe va fi interzisă (foto Adi Marineci)

Deputaţii din AIE au votat astăzi, în primă lectură, un proiect de lege ce interzice difuzarea spoturilor publicitare înainte şi după proiecţia filmelor. Proprietarul unei reţele de cinematografe a anunţat deja că măsura va duce la scumpirea biletelor, dar şi la închiderea localurilor de acest fel.

Deputatul liberal Valeriu Munteanu, autorul iniţiativei, susţine că spectatorii devin forțat consumatori de publicitate. „Ei au achitat costul biletului pentru vizionarea peliculei, nu şi pentru vizionarea pe o perioadă îndelungată a unei serii de reclame", a argumentat acesta.

Parlamentarii din fracţiunea comuniştilor au criticat iniţiativa ca fiind una discriminatorie şi anticonstituţională. „Persoana care achită bani pentru o călătorie cu troleibuzul tot este obligat să vizioneze publicitate. Interzicem şi reclama din transportul public? Încercaţi să limitaţi activitatea de întreprinzător, ceea ce este anticonstituţional", a spus deputatul PCRM Sergiu Sârbu.

Social-democratul Victor Şelin, proprietarul reţelei de cinematografe Patria, susţine că, în cazul în care legea va intra în vigoare, biletele se vor scumpi cu 20%, pentru că în prezent o parte din cheltuielile de întreţinere sunt acoperite din publicitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite