Prorietăţile de peste hotare ale lui Vlad Plahotniuc vor fi sechestrate. Acestea ar fi fost procurate din bani sustraşi din sistemul bancar din R. Moldova

0
0

Proprietăţi estimate la peste 160 milioane de lei, care aparţin lui Vlad Plahotniuc, urmează a fi puse sub sechestru de către autorităţile din România, Franţa şi Elveţia. Asta după ce Procuratura R. Moldova a prezentat probe suplimentare şi a convins magistraţii că anume Vlad Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite.

Este vorba despre vilele lui Plahotniuc din Elveţia, Franţa şi România, cinci autoturisme şi o barcă (înregistrate în Elveţia). La fel, urmează a fi sechestrate nouă apartamente, înregistrate pe numele soţiei acestuia, precum şi patru autoturisme (înregistrate în Republica Moldova).

Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale şi Serviciul de Informaţii şi Securitate, care demonstrează că beneficiarul efectiv al proprietăţilor este Plahotniuc, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terţi.

Potrivit celor constatate, bunurile mobile şi imobile ar fi rezultat din banii sustraşi din sistemul bancar din R. Moldova, iar pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracţiuni, procurorii au insistat pe instituirea sechestrului pe proprietăţile acestuia din ţară şi de peste hotare.

Amintim că, la începutul verii, Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Ciocana a admis doar unul din cele şase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe zece imobile, şi anume, şase apartamente şi patru încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane de lei.

Toate proprietăţile lui Plahotniuc aflate pe teritoriul Republicii Moldova deja au fost sechestrate.

Setul de acte cu traducerile de rigoare au fost expediate autorităţilor din Franţa, Elveţia şi România pentru a fi puse în executare.

Vlad Plahotniuc a fost anunţat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea şi conducerea unei organizaţii criminale”, ”escrocherie” şi ”spălare de bani”, săvârşite în proporţii deosebit de mari.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite