Priorităţile dialogului moldo-american, discutate de Pavel Filip şi ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Guvernul de la Chişinău apreciază susţinerea SUA pentru rezoluţia Adunării Generale ONU privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi pentru rezoluţia Congresului SUA care reflectă suportul pentru aspiraţiile occidentale ale Moldovei.

Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip, în cadrul întrevederii cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Oficialii au făcut un schimb de opinii despre ultimele evoluţii pe plan naţional, regional şi internaţional. Premierul Pavel Filip a exprimat recunoştinţă Statelor Unite pentru sprijinul generos acordat Moldovei în diverse domenii şi formate.

În cadrul discuţiei a fost subliniat imperativul comunicării pe toate canalele disponibile pentru realizarea calitativă a celor convenite în cadrul discuţiilor cu administraţia şi legislativul SUA.

Ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, a reiterat sprijinul SUA pentru consolidarea dialogului bilateral moldo-american şi pentru avansarea în parcursul prooccidental al Republicii Moldova.

Discuţiile dintre cei doi oficiali au avut loc, în particular, urmare a recentei vizite întreprinse de şeful Executivului de la Chişinău în Statele Unite.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite