Primul volum al romanului „Doamna de Monsoreau“ poate fi cumpărat marţi, cu „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colectie

Următorul volum din colectia Al. Dumas este „Doamna de Monsoreau“,  volumul 1. Romanul poate fi cumpărat începând cu 29 ianuarie, la toate chioşcurile de presă, la preţul de 39 de lei.

Publicat în 1846, acest roman este partea a doua a trilogiei pe care îndrăgitul scriitor francez a dedicat-o temei războiului dintre religii. Celelalte două romane ale seriei sunt „Regina Margot" şi „Cei patruzeci şi cinci".

În „Doamna de Monsoreau“, acţiunea se petrece în anul 1578, când după moartea lui Carol al IX-lea urmează la tronul Franţei fratele lui, Henric al III-lea, superstiţios şi blând, care se lasă influenţat şi călăuzit de Caterina de Medici, malefica sa mamă.

Frământată de luptele aprinse dintre catolici şi protestanţi, Franţa trebuie condusă cu o mână de fier. Iar regele are nenumăraţi duşmani, dintre care redutabili sunt cei din Casa de Guise, care au înfiinţat o ligă a catolicilor. Henric al III-lea se confruntă, pe de altă parte, cu ducele de Anjou, propriul său frate, perfid şi avid de putere, apropiat al contelui de Clermont, care este duşmanul monarhului aflat pe tron. Intrigile urzite neîncetat la curtea Franţei şi în palatele în care domneşte viciul scot la iveală o tânără misterioasă.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite