Primele versiuni în cazul incendiilor puternice din strada Academiei şi Ismail

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Incendiul de vineri de la Institutul de Zoologie al AŞM ar fi pornit de la un scurt circuit sau din cauza imprudenţei la utilizarea focului deschis. La fel, scurt circuitul, dar şi încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor, sunt cauze înaintate în cazul celui de-al doilea incendiu de la centrul comercial din strada Ismail.

Acestea sunt versiunile preliminare înaintate de către Laboratorul Experimental Antiincendiar al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, transmite IPN.

Potrivit IGSU, în cazul incendiului de la Institut, specialiştii au luat în calcul versiunea producerii unui scurtcircuit în reţeaua electrică de alimentare cu energie electrică a operatorului de telefonie mobilă sau imprudenţa cu focul deschis. Cât ţine de incendiu de la centrul comercial, aici scurtcircuitul s-ar fi putut produce în reţeaua electrică de alimentare a hotei. De asemenea, este examinată versiunea cu privire la încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sistemului de evacuare a gazelor fierbinţi.

Cauzele finale ale ambelor incendii vor fi incluse într-un raport al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, după stabilirea şi evaluarea tuturor circumstanţelor de producere a incendiilor.

Ca urmare a celor două incendii produse vineri, 20 aprilie, nimeni nu a avut de suferit. Valoarea pagubelor este esenţială, cel puţin în cazul Institutului de Zoologie, unde estimările ajung la câteva milioane de lei. Flăcările au mistuit peste o mie de metri pătraţi din acoperişul instituţiei, care potrivit administraţiei, nu mai poate fi restabilit. De asemenea, au fost afectate echipamentele de la etajul superior. În cazul incendiului de pe strada Ismail, flăcările au afectat o suprafaţa de peste 500 de metri pătraţi a căptuşelii de la acoperiş şi a pereţilor laterali.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite