Primele atacuri din Rusia după victoria Maiei Sandu. Jirinovski: Chişinăul va încerca să ocupe Transnistria pe cale militară. Trebuie să o apărăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, consideră că după victoria Maiei Sandu în alegerile prezidenţiale din R. Moldova, Chişinăul va încerca să preia controlul asupra Transnistriei pe cale militară.

În această ordine de idei, Vladimir Jirinovski a spus că Federaţia Rusă trebuie să apere Transnistria şi să-i recunoască imediat independenţa. Mai mult, politicianul rus a afirmat că regiunea transnistreană doreşte să intre în componenţa Rusiei.

„Iată în Moldova acum vine un preşedinte nou. Ei vor încerca pe cale militară să ocupe Transnistria. Sarcina noastră este s-o apărăm şi imediat să recunoaştem independenţa. Ei (cetăţenii din Transnistria) vor în componenţa Rusiei”, a declarat Vladimir Jirinovski pentru televiziunea sa de partid.

Jirinovski a mai spus că dânsul şi-ar dori ca la Chişinău să existe mai mulţi deputaţi proruşi şi chiar şi societatea moldovenească să se orienteze mai mult către Rusia.

Amintim că, recent, într-un interviu pentru BBC, Maia Sandu a accentuat că soluţia pentru rezolvarea conflictului militar nu poate fi decât politică şi că aceasta trebuie găsită în interiorul ţării, prin consens cu toate partidele politice şi trebuie să fie agreată de întreaga societate. 

„Este exclusă soluţionarea conflictului pe cale militară. Noi căutăm şi vom căuta o soluţie politică”, a spus Maia Sandu pentru BBC.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite