PREMIERĂ Tablouri de sute de mii de euro semnate de Grigorescu și Tonitza, la Chișinău

0
0
„Nud în iatac (studiu II)”, de Nicolae Tonitza, estimat la 40.000-70.000 de euro, s-a vândut cu preţul de pornire – 30.000 de euro
„Nud în iatac (studiu II)”, de Nicolae Tonitza, estimat la 40.000-70.000 de euro, s-a vândut cu preţul de pornire – 30.000 de euro

Toate cele 193 de opere expuse în Capitală au fost estimate la peste 2 milioane de euro și au fost aduse pentru prima licitație internațională de artă România - Republica Moldova.

Vernisaj de mare clasă astăzi, la Leogrand Convention Center. Este vorba despre 193 de tablouri semnate atât de pictori români, cât și de pictori moldoveni, care, de marți într-o săptămână, vor fi oferite spre vânzare, în cadrul primei licitații internaționale de artă România - Republica Moldova.

Dacă vrei să vezi tablouri semnate de nume precum Nicolae Grigorescu, Sabin Bălașa, Nicolae Tonitza, Octav Băncilă, Iosif Iser și Camil Ressu, Igor Vieru, Mihail Grecu, poți merge gratuit de luni, timp de o săptămână, să le admiri în original.

Tablourile, în valoare totală de aproximativ 2 milioane de euro, au fost aduse ieri de la București la Chișinău cu două furgonete special echipate pentru transportul operelor de artă, escortate de o companie de protecție și pază.

„Este prima expoziție de pictură românească de asemenea dimensiuni, în Republica Moldova. Ne-am propus să facem această expoziție astfel încât evenimentul să capete pe de-o parte o cât mai mare vizibilitate publică și, pe de altă parte, să capete o valență pedagogică, formatoare și inovatoare. Este deschisă gratuit publicului din Republica Moldova", spune Petru Guran, directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu" din Chișinău.

Cea mai scumpă piesă expusă este un tablou semnat de Nicolae Grigorescu, a cărui valoare a fost estimată între 150.000 și 250.000 de euro. Următoarea operă, ca și valoare, este tabloul „Nud văzut din spate“, de Nicolae Tonitza: 100.000 - 200.000 de euro. Cel mai ieftin, însă este o lucrare a pictoriței Tania Baillayre, a cărei valoare estimativă ajunge la 150-300 de euro.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite