Precizările Guvernului R. Moldova privind suportul bugetar al partenerilor de dezvoltare

0
0
gov.md

În luna mai, în bugetul de stat au fost încasaţi 55,1 milioane de euro şi 86,5 milioane de dolari SUA – bani acordaţi de către Fondul Monetar Internaţional. În luna iulie în buget au ajuns 20 de milioane de euro acordaţi de către Guvernul Poloniei, transmite IPN.

Precizările cu privire la banii acordaţi de partenerii de dezvoltare pentru a sprijini Republica Moldova în diminuarea deficitului bugetar şi asigurarea realizării programelor din bugetul de stat sunt făcute de către Ministerul Finanţelor.

În următoarele luni sunt preconizate alte intrări de mijloace financiare în bugetul de stat. Este vorba despre 151 de milioane de euro acordaţi de Banca Mondială, dintre care 9,2 milioane sunt grant. Uniunea Europeană acordă 125 de milioane de euro, dintre care 90 de milioane sunt grant. Agenţia Franceză pentru Dezvoltare oferă 15 milioane de euro, iar Guvernul României – 10 milioane de euro grant.

„Sursele financiare în formă de suport bugetar sunt utilizate pentru asigurarea finanţării priorităţilor Guvernului, printre care atenuarea efectelor crizei energetice şi inflaţiei asupra populaţiei şi mediului de afaceri, precum şi pentru asigurarea continuării proiectelor de investiţii capitale finanţate din surse bugetare”, precizează Ministerul Finanţelor.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite