Postul public de televiziune „Moldova 1” ar putea fi difuzat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Eugen Tomac a anunţat că a transmis o
interpelare către Consiliului Naţional al Audiovizualului
Deputatul Eugen Tomac a anunţat că a transmis o interpelare către Consiliului Naţional al Audiovizualului

Deputatul Eugen Tomac a anunţat că a transmis o interpelare către Consiliul Naţional al Audiovizualului prin care a cerut explicaţii cu privire la motivul pentru care TV Moldova 1 nu este inclus în serviciile de televiziune oferite de distribuitorii din România.

„Accesul românilor din România la programele televiziunii publice de peste Prut este esenţial pentru apropierea dintre cele două maluri ale Prutului şi pentru realizarea unui dialog bilateral fluent, în interesul românilor”, a mai explicat deputatul într-o postare pe facebook.

Potrivit documentului, în data de 31 martie a fost semnat la Chişinău Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, privind colaborarea în domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici. Postul public de televiziune de la Chişinău „Moldova 1” nu a ajuns în grila de programe a distribuitorilor din România.

Tomac a subliniat că acest lucru este necesar în contextul conflictului transnitrean şi în sprijinul integrării europene a Republicii Moldova. În opinia sa, acest demers este în spiritul identităţii comune dintre cele două state şi a sprijinului României pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite