Polonia acordă un milion de euro pentru modernizarea Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Institutul Mamei şi Copilului va fi dotat cu dispozitive medicale în valoare de peste un milion de euro. Banii urmează să fie acordaţi de către Guvernul Poloniei, care a aprobat o propunere de proiect înaintată de către Ministerul Sănătăţii de la Chişinău, transmite IPN.

Prima etapă a proiectului presupune dotarea Institutului Mamei şi Copilului cu electroencefalografe, monitoare multifuncţionale pentru pacienţi şi ventilatoare pulmonare neonatale cu frecvenţă înaltă. 

De asemenea, instituţia va fi dotată cu defibrilatoare, mese de resuscitare, incubatoare pentru prematuri, ecografe, lămpi şi mese de operaţie, unităţi de electrochirurgie etc. În proiect este inclusă şi renovarea secţiilor.

Ministra sănătăţii, Ala Nemerenco, şi omologul polonez, Adam Niedzielski, au agreat luni, în cadrul unei întrevederi, următorii paşi ai proiectului de modernizare a instituţiei medicale. Ministrul Niedzielski şi-a exprimat deschiderea de a susţine în continuare eforturile autorităţilor moldoveneşti de modernizare a sistemului de sănătate.

În perioada 2009-2022, cu suportul Guvernului Poloniei au fost implementate 28 de proiecte în domeniul sănătăţii, în valoare de aproximativ 500 de mii de euro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite