Poliţa de asigurare medicală pe suport de hârtie va fi eliminată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele asigurate vor beneficia de servicii medicale sau medicamente compensate fără necesitatea deţinerii şi prezentării poliţei de asigurare medicală obligatorie pe suport de hârtie. Cabinetul de miniştri a avizat un proiect de lege care prevede substituirea noţiunii de „poliţă de asigurare obligatorie de asistenţă medicală” cu cea de „statut de persoană asigurată”, transmite IPN.

Directorul Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Dumitru Parfentiev, a explicat, după şedinţa Guvernului, că pentru a accesa servicii medicale şi a putea procura sau ridica medicamente compensate va fi nevoie doar de buletinul de identitate. Dovada asigurării medicale va fi codul personal: INDP. Persoanele care se asigură individual o vor putea face prin intermediul sistemului guvernamental de plăţi electronice MPay.

În cazul salariaţilor, documentul prevede suspendarea statutului de persoană asigurată în cazul neachitării primelor de asigurare în formă de contribuţie procentuală la salariu mai mult de un an consecutiv.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite