Ploaia a făcut ravagii la Chişinău: şuvoaiele de apă au oprit troleibuzele din mers pe mai multe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza nivelului ridicat al apei pe unele sectoare de drum, mai multe troleibuze şi-au sistat aseară circulaţia, pasagerii văzându-se nevoiţi să-şi continue calea pe jos. Unii şi-au manifestat nemulţumirea că au plătit călătoria, dar nu au ajuns la destinaţie şi nici banii nu le-au fost întorşi.

Şefa serviciului circulaţie de la RTEC, Mariana Palai, a declarat pentru IPN că este o obligaţie a şoferilor să stopeze unitatea de transport dacă nivelul apei depăşeşte 10-12 cm. După ploaia de aseară, pe unele porţiuni apa s-a ridicat şi până la 40 cm pe str. Meşterul Manole, iar pe str. Munceşti a ajuns la 50 de cm. Pe străzile Hânceşti şi Ion Creangă, şuvoiul a fost atât de mare că apa a ajuns în salonul troleibuzului.

„Partea electrică, motoarele de tracţiune, sunt amplasate în partea de jos a troleibuzului. Dacă ajunge apa, se poate face scurtcircuit. Trebuie să prevenim aceste cazuri”, a explicat responsabila de la RTEC. Mariana Palai a mai spus că pasagerii pot să aştepte în troleibuz până se retrage apa sau să aleagă un alt tip de transport.

Meteorologii prognozează averse, descărcări electrice şi grindină până sâmbătă, 30 iunie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite