PL cere demisia Ministrului Apărării pentru declaraţia făcută la Moscova că „Rusia este un aliat de încredere pentru Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Liberal, condus de Dorin Chirtoacă, condamnă declaraţia „iresponsabilă” a ministrului Apărării, Pavel Voicu, şi cere demisia din funcţie a acestuia, după ce oficialul a afirmat, în vizita sa de la Moscova, că „Rusia este un aliat de încredere pentru Moldova”.

„Armata rusă continuă ocupaţia ilegală a teritoriului RM, iar ministrul apărării al RM, poliţist torţionar de la 7 aprilie 2009, declară că: „Rusia este un aliat de încredere pentru Republica Moldova”. Declaraţiile lui Voicu nu pot fi acceptate nici prin prisma Constituţiei, care prevede neutralitatea RM şi astfel, nu pot exista „aliaţi”, cu atât mai mult Federatia Rusă, care ocupă ilegal teritoriul din stânga Nistrului a RM”, se arată într-un comunicat de presă emis de PL.

Formaţiunea lui Dorin Chirtoacă susţine că Blocul ACUM se transformă într-o anexă a PSRM.

„Modificaţi Codul Electoral, reveniţi la sistemul proporţional de vot, introduceţi pentru diasporă votul electronic, votul prin corespondenţă şi votul pe parcursul mai multor zile, după care iesiţi din „alianţă” ţi anuntaţi alegeri anticipate”, se mai spune în comunicat.

Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Pavel Voicu, a avut o întrevedere vineri, 26 iulie, la Moscova, cu omologul său rus, Serghei Şoigu. În cadrul dialogului au fost discutate perspective colaborării militare dintre Rusia şi Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite