Peste 52 de mii de cetăţeni români din Republica Moldova au votat la alegerile prezidenţiale din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis a obţinut duminică, 24 noiembrie, cel de-al doilea mandat de preşedinte al României. În cadrul turul doi de scrutin al alegerilor prezidenţiale, după ce au fost calculate voturile de la toate secţiile din România, Klaus Iohannis, candidatul PNL, a acumulat peste 63% din voturile alegătorilor, iar Viorica Dăncilă, candidatul PSD – aproape 37% din voturi, transmite IPN.

La urne s-au prezentat puţin peste nouă milioane de alegători, ceea ce a reprezentat aproape 50% din populaţia României. La aceste date urmează să fie adăugate şi voturile românilor din diasporă, care au ieşţit la vot într-un număr de peste 900 de mii de persoane.

Mandatul de preşedinte al României este de cinci ani.

Potrivit Biroului Electoral Central al României, citat de IPN, peste 52 de mii de cetăţeni români din Republica Moldova au votat la alegerile prezidenţiale din România, cu aproapen zece mii mai mulţi, comparativ cu primul tur de scrutin desfăşurat acum diuă săptămâni.

Cetăţenii care au ales să voteze pentru prezidenţialele din România, au putut-o face la una din cele 37 de secţii de votare deschise de ambasada României pe teritoriul Republicii Moldova, timp de trei zile, 22-24 noiembrie. Deocamdată nu se cunoaşte pentru cine au votat acesştia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite