Pensionarii vor călători gratuit în transportul public din Chişinău la prezentarea legitimaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Pensionarii pentru limita de vârstă şi persoanele cu dizabilităţi vor călători gratuit în transportul public pe întreg teritoriul municipiului Chişinău până la elaborarea unui regulament. Aceste categorii trebuie să prezinte legitimaţia care confirmă statutul de pensionar sau gradul de dezabilitate. Călătoriile vor fi gratuite şi pentru copiii până în clasa a V-a, a reiterat primarul general, Ion Ceban, la o conferinţă de presă.

Începând cu ziua de sâmbătă, abonamente de călătorie pot fi procurate la punctele de vânzare din reţeaua „Moldpresa” şi la parcurile de autobuze şi troleibuze.

„Elevilor claselor I-IV-a, până la clasa a V-a, li se vor elibera abonamente (gratuit) în cadrul instituţiilor de învăţământ în care studiază. La ora actuală, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie a înaintat un demers către Direcţia generală educaţie, tineret şi sport pentru a forma şi a prezenta listele elevilor care vor beneficia de aceste abonamente. Abonamentele vor fi emise pe un an calendaristic”, a precizat şeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Vitalie Mihalache.

Acum o săptămână, Consiliul municipal Chişinău (CMC) a aprobat Metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din municipiul Chişinău, iar ulterior  Primăria a anunţat că din 1 iulie se va aplica tariful unic de 6 lei pentru o călătorie, atât în raza capitalei, cât şi în suburbii. Astăzi o călătorie costa 2 lei cu troleibuzul şi 3 lei cu autobuzul. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite