Pelerinajul miliardarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de oameni de afaceri de origine evreiască din Rusia, inclusiv unul născut în Republica Moldova, efectuează un pelerinaj în pustiul Arava din Israel, urmând o tradiţie veche iudaică, anunţă interfax.ru

Pelerinajul are loc în ajunul Paştelui, sărbătorit în acest an de evrei în perioada 15-22 aprilie.

La pelerinaj participă mai mulţi şefi ai Congresului Evreiesc din Rusia, în mare parte milionari şi miliardari. Printre aceştia se numără Mihail Fridman, preşedintele Alfa Group; Mihail Mirilaşvili fost proprietar al reţelei de socializare Vkontakte; Boris Minţ, preşedintele "O1 Group“ (miliardar rus născut în Republica Moldova; Yuri Kanner, preşedinte al Congresului evreiesc rus şi alte persoane.

"În total sunt 18 de persoane, pentru că acesta este un număr special în iudaism, care se pronunţă în ebraică ca şi cuvântul viaţă“, potrivit secretarului de presă al Congresului Evreiesc din Rusia.

Pelerinii vor trebui să parcurgă câteva zeci de kilometri în deşertul Arava din sudul Israelului, după care vor merge spre Ierusalim. Procesiunea vine dintr-o tradiţie evreiască veche de a face pelerinaj la Templul din Ierusalim şi simbolizează exodul evreilor din Egipt.
"În timpul pelerinajului, lideri ai lumii de afaceri din Rusia, mulţi dintre care apar în clasamentele Forbes, nu au acces la Internet, servicii de telefonie şi alte beneficii ale civilizaţiei. Ei sunt îmbrăcaţi ca evreii din antichitate, în tunici şi sandale şi vor trebui să mănânce alimente tradiţionale kosher şi să doarmă în corturi“, precizează Interfax.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite