PDM: Condamnăm modul în care Moldova a fost reprezentată la Bruxelles de Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Întrevederile lui Igor Dodon de la Bruxelles din ziua de marţi, 7 februarie, cu înalţi oficiali europeni, cărora şeful statului le-a vorbit despre necesitatea restabilirii relaţiilor cu Moscova, dar şi despre faptul că ideea anulării Acordului de Asociere rămâne valabilă, a provocat o reacţia din partea guvernării. PDM, condus de oligarhul Vlad Plahotniuc, a condamnat mesajul preşedintelui calificându-l drept unul de partid.

„Constatăm că vizita şefului statului s-a transformat în una de partid, în care preşedintele Igor Dodon a prezentat mai degrabă mesajul PSRM şi proiectele politice ale acestui partid. Şeful statului nu a acţionat ca un preşedinte al tuturor moldovenilor, acesta a neglijat dorinţa majorităţii cetăţenilor, care au votat în ultimele alegeri parlamentare pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova, dar şi pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE”, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii.

Democraţii consideră că „Moldova trebuie să iasă cât mai rapid din această dezbatere dintre proeuropeni şi proruşi”.

„Provocarea noastră este acum să arătăm ce putem face fiecare pentru ţară, astfel încât să folosim eficient asistenţa externă pe care o primim, indiferent de unde vine ea. Moldova va fi europeană prin modul în care se va moderniza. Va avea relaţii mai bune de cooperare cu Federaţia Rusă prin modul în care vor fi găsite soluţii pentru cetăţenii noştri aflaţi acolo, dar şi prin capacitatea comună de rezolvare a problemelor care blochează parţial cooperarea noastră economică. Aşadar, în viziunea noastră politica externă nu trebuie să se limiteze la declaraţii tari, ci să promoveze o cooperare eficientă cu partenerii de dezvoltare, din care să obţinem maxim de beneficii pentru moldoveni”, se mai spune în textul declaraţiei PDM.

Formaţiunea condamnă modul în care Republica Moldova a fost reprezentată la Bruxelles de preşedintele Igor Dodon. 

„Declaraţiile pe care le-a făcut acolo sunt total diferite de ceea ce prevede strategia de politică externă promovată de Guvernul Republicii Moldova şi majoritatea Parlamentară, ele contravin interesului ţării şi al cetăţenilor noştri”, afirmă democraţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite