Partidul Liberal Reformator îşi convoacă  congresul de constituire. „Vrem să modernizăm viaţa politică a Republicii Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii PLR, la mitingul pro-european din 3 noiembrie FOTO: Adevărul
Membrii PLR, la mitingul pro-european din 3 noiembrie FOTO: Adevărul

Congresul de constituire va avea loc la15 decembrie, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac“ şi va întruni 1.600 de delegaţi din organizaţiile teritoriale ale formaţiunii.

La forum sunt aşteptaţi invitaţi din şase ţări, dar şi din partea Internaţionalei Liberale şi a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni, transmite IPN.

În cadrul congresului va fi adoptată decizia de constituire a Partidului Liberal Reformator, vor fi alese organele de conducere şi vor fi adoptate statutul, programul şi simbolistica partidului.

„Obiectivul major al Consiliului de Reformare a fost realizat. Noul guvern proeuropean a fost ales, anticipatele au fost evitate, fapt care a permis Republicii Moldova să parafeze Acordul de Asociere cu UE la Vilnius. Acum ne propunem să construim un partid care să modernizeze viaţa politică a Republicii Moldova şi să devină un garant al integrării europene a statului nostru”, a declarat deputatul Ion Hadârcă, liderul comitetului de constituire a formaţiunii.

Declaraţia de reformare a Partidului Liberal a fost semnată la 12 aprilie.  Solicitările la acea dată vizau eficientizarea proceselor democratice în interiorul partidului, modernizarea clasei politice, în ansamblu, şi schimbarea modalităţii de alegere a liderilor prin vot secret. Ca urmare a acestei declaraţii, semnatarii, printre care şi şapte deputaţi, au fost excluşi din Partidul Liberal. Grupul liberalilor reformatori a negociat şi a semnat cu PLDM şi PDM constituirea Coaliţiei Pro Europene.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite