Parlamentul Rusiei vrea 3 trilioane de euro de la Germania în contul despăgubirilor de după Al Doilea Război Mondial

0
0
Duma de Stat a Rusiei.
Duma de Stat a Rusiei.

Deputatul rus Mihail Degtiariov crede că au fost calculate greşit despăgubirile datorate de Germania Rusiei după al Doilea Război Mondial, cifra corectă fiind de 3- trilioane de euro, transmite TASS.

Deputaţii Dumei de Stat de la Moscova vor înfiinţa o comisie care va recalcula pagubele produse de armatele germane în Rusia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. După finalizarea acestor calcule urmează să fie înaintată o cerere oficială către Germania pentru achitarea completă a despăgubirilor de război.

Iniţiativa îi aparţine deputatului Mihail Degtiariov, membru al Partidului Liberal Democratic, care susţine că după cel de-Al Doilea Război Mondial, Germania nu a plătit practic nici un fel de despăgubiri pentru distrugerile provocate în Uniunea Sovietică. Moscova a semnat un acord de renunţare la despăgubirile de război cu Germania Democrată, însă nu a existat nici un astfel de acord cu Germania Federală, susţine deputatul Degtiariov.

Deputatul rus mai afirmă că problema despăgubirilor de război este una deschisă, mai ales că în prezent Germania continuă să provoace pagube Rusiei prin intermediul sancţiunilor ilegale aplicate de Uniunea Europeană. Degtiariov apreciază că suma finală a despăgubirilor ce ar trebui plătite de Germania în conturile Federaţiei Ruse ar trebuie să fie în jur de 3- trilioane de euro.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite