Operaţiune de amploare desfăşurată de VAMĂ, SIS şi procurori: Trei persoane reţinute, între care doi poliţişti VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuzul implicat în contrabandă
Microbuzul implicat în contrabandă

O schemă de contrabandă cu mărfuri de larg consum în valoare de 1,5 milioane de lei a fost deconspirată de ofiţerii Serviciului Vamal şi angajaţii Serviciului de Informaţii şi Securitate, într-un dosar instrumentat în comun Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Au fost reţinute în flagrant trei persoane, inclusiv doi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, bănuiţi de organizarea schemei infracţionale.

Ca urmare a documentării efectuate timp de nouă  luni,  oamenii legii au stabilit faptul că mărfurile de larg consum era introduse în ţară prin regiunea transnistreană şi depozitate în localităţile din Zona de Securitate. De aici, bunurile erau preluate de alţi membri ai grupării infracţionale, care le transportau pe teritoriul controlat de autorităţile constituţionale ale Moldovei, cu utilizarea plăcuţelor de înmatriculare false şi prin eludarea posturilor vamale interne de control.

Astfel, în contextul măsurilor speciale de investigaţie derulate, la 9 noiembrie curent, au fost reţinuţi în flagrant cei trei bănuiţi şi două microbuze care transportau mărfurile de contrabandă. Cel de-al patrulea membru al grupării, angajat şi el al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a reuşit să se eschiveze, deplasându-se în regiunea transnistreană, dar urmează să fie anunţat în căutare. Imediat după reţineri, oamenii legii au efectuat 12 percheziţii la mai multe adrese din ţară.

În cadrul aceleiaşi investigaţii a fost destructurată o altă filieră de contrabandă, atunci când au fost ridicate loturi de mărfuri de larg consum în valoare de circa 1 milion de lei şi trei autovehicule, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

Investigaţiile pe acest caz continuă, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi identificării tuturor persoanelor implicate. În cazul în care vinovăţia persoanelor va fi demonstrată în instanţa de judecată, aceştia riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite