ONU: Republica Moldova se confruntă cu provocări grave în domeniul drepturilor omului din cauza corupţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistentul secretarului general al ONU pentru drepturile omului, Ivan Simonovic, şi-a exprimat joi îngrijorarea faţă de ceea ce a catalogat drept „diviziuni profunde“ în Republica Moldova, relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty online.

Diviziuni "etnice, religioase, de gen, politice, lingvistice şi de venit" "au fost sporite" în această ţară "de către o corupţie generalizată, inclusiv un enorm scandal de fraudă bancară, şi de o veche paralizie în guvernanţă", a declarat Simonovic joi, la finalul unei vizite de patru zile în Republica Moldova.

"Republica Moldova se confruntă cu o problemă a unui exod al creierelor şi de excludere socială şi îşi peierde, în prezent, capitalul uman", a subliniat oficialul ONU de rang înalt.

El a salutat angajamentul premierului moldovean Pavel Filip de a crea noi structuri de monitorizare a drepturilor omului şi de a coopera cu reprezentanţi ai regiunilor autonomă etnică Găgăuzia şi separatistă Transnistria în domeniul drepturilor omului.

Simonovic a salutat de asemenea drept un "pas pozitiv" un proiect de lege care prevede ca 40% dintre toţi legiuitorii să fie femei.

Asistentul secretarului general al ONU pentru drepturile omului a insistat totodată asupra voinţei organizaţiei de a rămâne angajată în privinţa evoluţiilor din Republica Moldova.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri