Olga Bondarciuc, notara lui Vlad Plahotniuc, reţinută în Belgia

0
0
x

Olga Bondarciuc, notara care ar fi legalizat mai multe tranzacţii dubioase de-ale lui Vlad Plahotniuc, anunţată anterior în căutare internaţională, a fost reţinută în Belgia. Ea urmează a fi extrădată autorităţilor din Republica Moldova.

Olga Bondarciuc a fost reţinută luni, 27 septembrie, ca urmare a acţiunilor angajaţilor BNC Interpol şi a partenerilor de peste hotare

„La 22 aprilie 2020 în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol a fost transmisă solicitarea referitor la anunţarea în căutare internaţională în vederea localizării Olgăi Bondaricuc, în vârstă de 44 de ani, care activa în calitate de notar şi acţiona în interesele organizaţiei criminale, create şi conduse de către Plahotniuc Vladimir, fiind pusă sub învinuire pentru comiterea falsului în acte publice şi declaraţie mincinoasă”, se spune într-un comunicat de presă al Poliţiei.

Potrivit Poliţiei, Bondarciuc a fost anunţată în căutare internaţională în vederea arestării şi extrădării, fiind emis mandat judecătoresc de către Judecătoria Chişinău (sediul Ciocana).

Olga Bondarciuc a fost reţinută în Belgia în baza difuziunii de căutare internaţională emise în baza solicitării BNC Interpol Chişinău. În aceeaşi zi de către autorităţile belgiene a fost confirmat arestul persoanei în cauză.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri