Oficiul NATO la Chişinău va fi deschis în aprilie 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce la 29 noiembrie, la Bruxelles, premierul Pavel Filip şi Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, au semnat Acordul pentru deschiderea biroului NATO la Chişinău, miercuri, 8 februarie, Guvernul anunţă că oficiul se va deschide în luna aprilie a acestui an.

Acordul semnat a intrat în vigoare începând cu 26 decembrie 2016, iar procedura de acreditare se află în derulare. 

Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice a identificat deja persoana care va conduce Biroul de legătură la Chişinău. Este vorba de Kristina Baleisyte, originară din Lituania, anterior şef adjunct al Oficiului de legătură NATO din Georgia. Ea va deţine funcţia de şef al Oficiului de legătură la Chişinău. Restul personalului va fi civil, nu va include militari, aceasta fiind o misiune diplomatică. 

În cel mai apropiat timp urmează a fi identificat un sediu pentru Birou, iar în prima jumătate a trimestrului doi se preconizează deschiderea Oficiului, informează serviciul de presă al Guvernului.

Amintim că preşedintele ţării, Igor Dodon, a fost categoric împotriva deschiderii Biroului NATO la Chişinău, afirmând că Moldova este un stat neutru. Totodată, Dodon consideră că acest fapt ar contribui la îngreunarea soluţionării conflictului transnistrean.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite