O tânără cu copilul mort în burtă, trimisă de medici cu microbuzul la Chişinău: Decesul fătului nu este o urgenţă medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără din raionul Rezina cu copilul mort în burtă a fost nevoită să vină la Chişinău cu o maşină de ocazie, după ce medicii de la spitalul raional au refuzat să o transporte cu ambulanţa. Potrivit lor, acest caz nu reprezenta o urgenţă medicală.

Maria Gădiac are doar 25 de ani şi avea 36 de săptămâni de sarcină, scrie e-sănătate.md

Investigaţiile realizate la centrul consultativ ambulatoriu din cadrul Spitalului Raional Rezina, au arătat că fătul avea bătăile inimii prea slabe. Din lipsă de tehnică, ea a fost trimisă pentru o consulţie suplimentară la un centru privat din oraş.

„Acolo era multă lume şi nu mai primeau decât contra plată. Am plecat acasă pentru că nu aveam bani. Când m-am întors a doua zi mi-au spus că copilul meu e mort şi că trebuie să mă întorc imediat la spital. Acolo mi-au dat îndreptare mai întâi la Orhei, apoi au spus că la Chişinău ar fi bine să mă duc. M-au întrebat dacă mă simt bine şi au spus că pot să mă duc a doua zi la spital, cu microbuzul”, povesteşte Maria. Şocată de ceea ce a auzit Maria şi-a pierdut cunoştinţa când a ajuns acasă, iar rudele au plătit o maşină care să o aducă la Institutul Mamei şi Copilului, notează aceeaşi sursă.

În cele din urmă, ea a ajuns în siguranţă sâmbătă, 4 februarie, la Institutul Mamei şi Copilului. Bebeluşul nu a fost expulzat deocamdată. Medicii încearcă să pregătească organismul ei ca pentru o sarcină naturală.

Şefa instituţiei, Nina Postu, afirmă că nu vede nicio problemă în faptul că tânăra a mers pe cont propriu la spital.

„Medicii noştri au procedat exact conform Protocolului Moartea antenatală a fătului. Aceasta nu constituie o urgenţă medicală, de aceea a fost direcţionată la o instituţie de nivel terţiar. Ea se simţea bine, nu acuza dureri. Fătul poate rămâne şi două săptămâni in utero. Aceasta nu este o urgenţă, iar noi am procedat corect şi ne menţinem opinia”, a subliniat Nina Postu.

Continuarea articolului pe e-sănătate.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite