Nicu Popescu s-a întâlnit cu Bogdan Aurescu: România reprezintă cel mai important susţinător al perspectivei europene a Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Aurescu şi Nicu Popescu FOTO mfa.gov.md
Bogdan Aurescu şi Nicu Popescu FOTO mfa.gov.md

În cadrul vizitei la Luxemburg, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu. Oficialul moldovean a mulţumit omologului său român pentru sprijinul şi disponibilitatea României de a susţine Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

„Parteneriatul nostru strategic pentru integrare europeană cu România este consolidat de comunitatea de istorie, limba română - limba oficială a UE şi cultură”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Interlocutorii s-au referit şi la Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova, desfăşurată recent la Berlin, o iniţiativă lansată de România, Franţa şi Germania. În context, au fost convenite acţiunile ulterioare care vor fi desfăşurate în condiţiile în care următoarea reuniune a grupurilor de lucru tematice se va desfăşura la Bucureşti.

„România reprezintă cel mai important susţinător al perspectivei europene a Republicii Moldova, inclusiv prin sprijinul oferit pentru implementarea agendei de reforme şi modernizare a ţării în beneficiul cetăţenilor”, a adăugat şeful diplomaţiei de la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite