Nichifor Corochii a luat locul lui Nicolae Timofti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Nichifor Corochii a fost ales preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Funcţia a devenit vacantă după ce Nicolae Timofti a devenit preşedintele Republicii Moldova.

Nichifor Corochii a fost propus de către preşedintele Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), Mihai Poalelungi, care l-a caracterizat drept o persoană profesionistă şi demnă de a ocupa această funcţie.

Nichifor Corochii a fost preşedinte interimar al CSM din 23 martie 2012 de când Nicolae Timofti a demisionat. Toţi cei 10 membri ai CSM prezenţi la şedinţă au votat candidatura lui Nichifor Corochii. El a fost singurul candidat la această funcţie.

Şi-a început activitatea în sistemul judecătoresc în 1987 la Judecătoria Camenca, iar în anul 1990 a fost transferat la Drochia, unde a lucrat până în 1995. În același an este numit judecător și președinte al Judecătoriei Edineț, deținând funcția până în 2005. Este membru al Consiliului Superior al Magistraturii din 2009, fiind detașat din funcția de judecător al Judecătoriei Edineț pe o perioadă de patru ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite