Natalia Politov-Cangaş, despre legăturile dintre Victoriabank şi Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Plahotniuc nu mai deţine acţiuni la Victoriabank
Vlad Plahotniuc nu mai deţine acţiuni la Victoriabank

Preşedintele Comitetului de conducere al Victoriabank, Natalia Politov-Cangaş, susţine într-un interviu pentru Infotag că liderul Partidului Democrat nu ar mai avea nicio legătură cu banca.

„Domnul Plahotniuc nu mai are nicio legătură cu banca, nici în nume personal, nici prin terţi“, susţine şefa de la Victoriabank, fără a preciza din ce an liderul Partidului Democrat nu controlează instituţia.

În acelaşi timp Natalia Politov-Cangaş îl acuză pe afaceristul Veaceslav Platon că ar încerca să preia controlul asupra Victoriabank.

"El personal a fost prezent la ultima Adunare Generală Extraordinară a Acţionarilor Victoriabank din 15 noiembrie 2013 pentru a-şi apăra interesele, care, apropo, în totalitate coincideau cu cele ale grupului de acţionari, care fraudulos încercă să preia puterea în bancă“, afirmă Natalia Politov-Cangaş într-un interviu pentru Infotag.

La începutul anului 2012 s-a vehiculat intens că prim-vicepreşedintele Parlamentului Vlad Plahotniuc şi-ar fi vândut pachetul de 26,75% din acţiunile Victoriabank, controlat prin intermediul firmei OTIV Prime Financial B.V din Olanda. Curios este că numele companiei coincidea cu iniţialele familiei Plahotniuc: Oxana, Timofei, Inochentie şi Vlad.

Nimeni însă nu a anunţat oficial şi nici nu a confirmat o astfel de tranzacţie, al cărei beneficiar ar fi fost nimeni altul decât omul de afaceri Veaceslav Platon, supranumit „raiderul numărul unu din spaţiul CSI".

În prezent la Victoriabank s-au constituit două tabere ale acţionarilor. Una este concentrată în jurul companiei Asito şi băncii Moldindconbank şi care deţine circa 26,75% din acţiuni şi ar fi coordonată din umbră de afaceristul Veaceslav Platon. Altă tabără deţine circa 30% din capitalul Victoriabank şi este concentrată în jurul lui Victor Ţurcanu şi Natalia Politov-Cangaş şi s-ar bucura de susţinerea lui Vlad Plahotniuc. Succesul fiecăreia dintre cele două tabere va depinde de cum va vota BERD.

De la mijlocul anului trecut Victoriabank a pierdut locul doi în topul băncilor moldoveneşti după mărimea activelor.

Cine sunt stăpânii băncilor din Republica Moldova

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite