Natalia Gavriliţa, despre camioanele care staţionează de câteva zile în vamă: „Trebuie să acţionăm cu gândul la oameni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gavrilita

Prim-ministra Natalia Gavriliţa a solicitat instituţiilor de resort să se implice activ în fluidizarea traficului camioanelor care staţionează de mai multe zile în punctele de trecere a frontierei de stat şi să creeze condiţiile necesare pentru şoferii care sunt în aşteptare.

În debutul şedinţei Guvernului din 8 iunie, Natalia Gavriliţă a menţionat că închiderea porturilor de la Marea Neagră şi distrugerea infrastructurii feroviare a pus o presiune enormă pe logistica din regiune. Timpul de aşteptare la ieşirea din Ucraina poate ajunge şi la 5 zile, iar la ieşirea din Republica Moldova este de 3-4 zile. Situaţia rămâne dificilă şi la punctele de trecere din ţările europene, timpul de aşteptare fiind de o zi-două. 

În acelaşi timp, prim-ministra a menţionat că Executivul întreprinde deja acţiuni menite să îmbunătăţească situaţia de la frontieră – au fost create coridoare pentru camioanele care transportă produse perisabile, dar şi pentru cele fără marfă. De asemenea, se poartă discuţii cu partea română pentru a creşte viteza de procesare în punctele de trecere.

„Vă rog să vedem ce mai putem face, cum putem îmbunătăţi infrastructura. Să creăm parcări, dar şi să asigurăm şoferii cu cele necesare. Este un subiect prioritar şi trebuie să acţionăm cu gândul la oameni”, a spus Natalia Gavriliţa.

De asemenea, prim-ministra s-a referit la importanţa sporirii capacităţii căii ferate pentru a debloca situaţia cu vagoanele care staţionează.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite