Munteanu: Atât timp cât Dodon este subordonat Moscovei şi lui Plahotniuc, cei 35 de deputaţi PSRM nu pot fi independenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ex-liberalul Valeriu Munteanu se pronunţă împotriva formării unei alianţe între PSRM şi Blocul ACUM, indiferent de forma acesteia, pentru că preşedintele Igor Dodon ar fi subordonat atât Moscovei, cât şi liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

„Atât timp cât PSRM este dublu subordonat Partidului Democrat şi Moscovei, iar Igor Dodon este subordonat Moscovei şu lui Plahotniuc un pic mai mult, nu poate să existe independenţa acestor 35 de deputaţi PSRM”, a declarat Valeriu Munteanu la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

În plus, Valeriu Munteanu susţine că Socialiştii şi ACUM sunt forţe politice incompatibile. În opinia sa, ACUM nu trebuie să accepte nici măcar negocierile cu PSRM, pentru că acest fapt poate fi perceput de alegătorii ACUM ca un lucru negativ, care va afecta scorul ACUM în eventualele alegeri anticipate.

Totodată, Valeriu Munteanu e de părere că la momentul actual „nu putem vorbi despre o criză politică acută”: „Astfel de situaţii au mai existat în Republica Moldova”.

În ceea ce priveşte planurile PDM, Munteanu consideră că democraţii se pregătesc de alegeri anticipate. El a menţionat că PDM nu-şi permite să formeze o alianţă cu PSRM, pe motiv că nu ar putea obţine finanţare externă în asemenea situaţia, iar o alianţă cu ACUM ar fi imposibilă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite