Moscova aşteaptă ca noul Guvern de la Chişinău să promoveze cooperarea moldo-rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moscova aşteaptă ca noul guvern de la Chişinău „să ia măsuri constructive pentru a promova cooperarea ruso-moldovenească în diferite domenii”, şi declară că ea este gata pentru acest lucru, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe al Rusiei, citat de IPN.

De asemenea, Ministerul de Externe rus se declară mulţumit de soluţionarea paşnică a crizei politice din Moldova. Potrivit comentariului emis, printre cele mai importante provocări cu care se confruntă noile autorităţi se numără soluţionarea sarcinilor urgente în sfera democratizării proceselor politice interne, precum şi dezvoltarea socio-economică a ţării.

Anterior, Moscova a salutat formarea coaliţiei de guvernământ şi a Guvernului Republicii Moldova. Atunci, Ministerul de Externe a menţionat că „este gata să colaboreze cu autorităţile alese în mod democratic ale Republicii Moldova pentru a restabili relaţiile reciproc avantajoase ruso-moldoveneşti în diverse domenii, în conformitate cu prevederile Tratatului de prietenie şi cooperare din 2001”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite