Moscova acuză UE că intenţionează să încalce libertatea de exprimare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministru rus, Alexei Meşcov FOTO: www.paginaderusia.ro
Ministru rus, Alexei Meşcov FOTO: www.paginaderusia.ro

UE intenţionează să creeze un "post de televiziune de contra-propagandă", care după părerea minstrului adjunct de externe rus, Alexei Meşkov este în contradicţie cu libertatea de exprimare, informează TASS.

"Am luat întotdeauna o poziţie pozitivă cu privire la libertatea de exprimare, dar planurile UE de a crea un astfel de post va corespunde greu conceptului de libertate de exprimare", a spus Meşkov.

Ministrul de externe al Letoniei, Edgar Rinkevics, care deţine preşedinţia UE, a declarat că a luat în considerare posibilitatea de a crea un nou post de televiziune în limba rusă .Această propunere este discutată în present, iar canalul în sine este considerat o sursă alternativă de informaţii televizate, a spus Rinkevics. Acesta va fi de divertisment dar va difuza ştiri exacte, fără vreo conotaţie în plus, a spus el. Această idee a fost susţinută de aproximativ 15 ţări din UE, a menţionat Rinkevics.

Miniştrii de externe ai Regatului Unit, Danemarca, Lituania şi Estonia au trimis o scrisoare comună reprezentantei UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, cerând ca viitoarea reuniune ministerială programată pentru 19 ianuarie să se concentreze pe consolidarea comunicaţiilor strategice în interiorul UE şi în afara acesteia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite