Moldova a anunțat restabilirea alimentării cu energie electrică în aproape toate localitățile

0
0

Toți consumatorii rețelei de distribuție ai RED Nord și mai mult de 90% dintre consumatorii rețelei de distribuție ai Premier Energy sunt reconectați la energia electrică.

Alimentarea cu enerie electrică a fost restabilită în R. Moldova. Foto: Arhiva Adevărul
Alimentarea cu enerie electrică a fost restabilită în R. Moldova. Foto: Arhiva Adevărul

Aprovizionarea cu energie electrică după oprirea de urgență a rețelei electrice din Republica Moldova a fost restabilită în aproape toate localitățile țării, a anunțat miercuri viceprim-ministrul Republicii Moldova și ministrul al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spinu pe canalul său Telegram.

"În acest moment, toți consumatorii rețelei de distribuție ai RED Nord și peste 90% dintre consumatorii rețelei de distribuție ai Premier Energy sunt conectați la energia electrică. În următoarele ore, toți consumatorii vor fi conectați la alimentarea cu energie electrică", a informat viceprim-ministrul.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Securitate (CSS) pentru 24 noiembrie, după oprirea de urgență a rețelei electrice a republicii, miercuri.

Șeful statului a convocat o ședință (SSC) pentru a discuta despre amenințările la adresa aprovizionării țării noastre cu resurse energetice”, a informat serviciul de presă al președintelui.

Anterior, din cauza fluctuațiilor sistemului energetic al Ucrainei, au existat supraîncărcări și o oprire de urgență a rețelelor electrice din Moldova, precum și a centralelor electrice din Transnistria, fluctuații care au scos de sub tensiune toate localitățile de pe ambele maluri ale Nistrului.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite