Ministrul Sănătăţii din Republica Moldova a suspendat din funcţie mai mulţi directori de spitale, la cererea procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi funcţionari, implicaţi în dosarul licitaţiilor trucate, au fost suspendaţi din funcţie. Procurorii au cerut acest lucru ministrului Sănătăţii al Republicii Moldova, Mircea Buga.

Astfel, în urma demersului procurorului privind suspendarea din funcţie pe perioada desfăşurării urmăririi penale a persoanelor cu statut de învinuit în dosarul licitaţiilor trucate, ministrul Sănătăţii a decis suspendarea directorului Spitalului Clinic Republican, Andrei Usatîi, precum şi a directorului Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu, şi a directorului Spitalului de Urgenţă, Gheorghe Ciobanu.

De asemenea, au fost suspendaţi din funcţie directorul Institutului Oncologic, Victor Cernat, şi vicedirectorul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Alexandru Spânu.

Centrul Naţional Anticorupţie informează că procurorii vor depune demersuri privind suspendarea şi altor figuranţi în dosar conform procedurii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite