Ministerul Sănătăţii din R. Moldova explică problema diferenţei de preţ a măştilor de protecţie în farmacii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Pe perioada declarării urgenţei de sănătate publică de interes naţional măştile de protecţie se comercializează la preţuri de achiziţie sau preţuri de livrare cu aplicarea adaosului comercial ce nu depăşeşte 20%, a comunicat Ministerul Sănătăţii într-un răspuns pentru IPN, în contextul diferenţei majore a preţului unei măşti de protecţie de unică folosinţă în diferite farmacii. Preţurile pot ajunge de la 8 lei/bucata, la 12 lei/10 bucăţi.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Republica Moldova, preţurile la dispozitive medicale şi echipamente de protecţie nu sunt reglementate şi nu se înregistrează ca în cazul medicamentelor, iar în anul 2020, printr-o hotărâre de Guvern, măştile medicinale au fost incluse în lista produselor social importante.

Ministerul susţine că în ultima jumătate de an, pentru a asigura acest control şi a se ajunge la un preţ confortabil pentru cetăţeni, a elaborat proiectul de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 603/1997, pentru aprobarea Regulamentului privind formarea preţurilor la medicamente şi alte produse farmaceutice şi parafarmaceutice. Acesta este actualmente în proces de definitivare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite