Ministerul Muncii propune majorarea salariilor asistenţilor sociali comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO noi.md
FOTO noi.md

Salariile asistenţilor sociali din cadrul Serviciului de asistenţă socială comunitară se vor majora de la 1 ianuarie 2017 cu 20%, transmite IPN cu referire la o completare propusă în decizia Guvernului din 13 aprilie 2006 privind condiţiile de salarizare a persoanelor din unităţile bugetare.

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, care a elaborat proiectul,  menţionează că asistentului social comunitar este pilonul tuturor măsurilor de  asistenţă socială, atât prestări sociale, cât şi servicii sociale.

Luând în consideraţie complexitatea activităţii asistentului social comunitar, volumul mare de lucru care-i revine, a fost stabilit indicele de prioritate sectorială de 1,2 ce va fi aplicat la calcularea salariilor acestei categorii de angajaţi bugetari.

MMPSF mai specifică că în transferurile de la bugetul de stat către bugetele locale pentru anul 2017 au fost prevăzute pentru majorarea salariilor asistenţilor sociali comunitari 12,6 milioane lei. 

Astfel, salariile asistenţilor sociali comunitari vor varia între 1368 şi 1488 lei. Proiectul urmează să fie aprobat de Guvern.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite