Ministerul Educaţiei a pornit o anchetă pe marginea taxelor percepute la Liceul „Mircea Eliade“ din Chişinău

0
0

Ministerul Educaţiei a iniţiat o anchetă la Liceul „Mircea Eliade“ în contextul mai multor sesizări din partea părinţilor despre colectările de bani în cadrul instituţiei.

Ministerul salută poziţia civică a părinţilor şi încurajează implicarea acestora în activitatea instituţiilor de învăţământ pentru a asigura transparenţa şi combaterea practicilor de colectare ilicită de bani, se spune într-un comunicat de presă al instituţiei.

Ministerul reiterează că părinţii nu pot fi obligaţi să achite anumite plăţi în favoarea instituţiilor de învăţământ, iar implicarea managerilor instituţiilor în procesul de colectare şi administrare a donaţiilor provenite din alte surse decât cele bugetare este interzisă, relevă IPN.

La începutul săptămânii curente, mai mulţi părinţi au scris pe reţelele de socializare că trebuie să plătească 3.100 de lei, taxa de studii. Solicitarea a  venit de la Fundaţia Mircea Eliade, o structură care a înlocuit fosta asociaţie de părinţi. Cazul a atras atenţia Centrului Naţional Anticorupţie care anunţat că va cerceta legalitatea constituirii fundaţiei, corectitudinea deciziilor de colectare a mijloacelor băneşti, dar va verifica şi dacă audierea părinţilor care vor să devină membri ai fundaţiei nu este selectivă.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite