Ministerul de Externe confirmă că ostatica din Siria este moldoveancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carina Colţa (stânga) spune că a fost trimisă pentru a spiona schemele rebelilor sirieni                       FOTO: captură youtube
Carina Colţa (stânga) spune că a fost trimisă pentru a spiona schemele rebelilor sirieni                       FOTO: captură youtube

Viceministrul Iulian Groza a declarat, pentru Radio Europa Liberă, că femeia luată ostatică în Siria,Carina Colţa, este cetăţeană a Republicii Moldova.

„Conform datelor pe care le avem, ea deţine paşaportul Republicii Moldova, deci este cetăţeană a Republicii Moldova. Colegii noştri încearcă să ia legătura cu membrii familiei dumneaei pentru a identifica exact circumstanţele”, a spus viceministrul pentru Europa Liberă.

Iulian Groza nu a putut confirma, însă, dacă tânăra ar fi din stânga Nistrului.

Pe 9 august, pe internet a apărut un video în care două femei anunţă că au fost luate ostatice de rebelii sirieni.

„Mă numesc Svetlana Markimovici şi sunt din Belarus. Mă numesc Carina Colţa şi sunt din Moldova. Am fost trimise de Hezbollah. Ne-au dat acte false precum că am fi jurnaliste, ca să spionăm schemele Armatei Siriene Libere“, şi-au citit apelul cele două prizoniere, înconjurate de oameni înarmaţi şi mascaţi.  Este primul caz de acest fel în istoria ţării noastre.

Potrivit informaţiilor de pe reţelele sociale, Carina Colţa are 32 de ani, este originară din Tiraspol şi nu are familie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite