Ministerul de Externe al R. Moldova: Chişinăul mizează pe sprijin în identificarea soluţiei conflictului transnistrean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Popescu, ministrul moldovean de Externe.
Nicu Popescu, ministrul moldovean de Externe.

Chişinăul mizează pe sprijinul practic al preşedinţiei poloneze a OSCE şi al celorlalţi parteneri externi implicaţi în identificarea unei soluţii viabile de reglementare paşnică şi cuprinzătoare a conflictului transnistrean, este mesajul comunicat de ministrul de Externe, Nicu Popescu, ambasadorului Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, transmite IPN.

Cei doi diplomaţi au discutat evoluţiile în procesul de soluţionare a conflictului din regiunea transnistreană a Republicii Moldova şi au analizat perspectivele avansării acestui proces. „Ne dorim să menţinem un dialog dinamic şi constructiv pe platformele de negocieri existente şi salutăm adoptarea Declaraţiei Consiliului de Miniştri ai OSCE cu privire la negocierile în formatul 5+2, prin care s-a reconfirmat ataşamentul tuturor statelor participante OSCE privind soluţionarea conflictului în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării noastre în hotarele internaţional recunoscute”, a menţionat Nicu Popescu, citat într-un comunicat de presă.

„Am punctat necesitatea acordării unei atenţii sporite şi conjugării eforturilor în scopul asigurării respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului în regiunea transnistreană a ţării, în contextul atestării unei agravări continue a acestei stări de lucruri”, a remarcat şeful diplomaţiei Republicii Moldova.

Oficialii au făcut un schimb de păreri despre soluţionarea problemelor curente care afectează viaţa de zi cu zi a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Ieri, ambasadorul Thomas Mayr-Harting a avut întrevederi consacrate tematicii soluţionării conflictului transnistrean cu vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian şi cu vicepreşedintele Parlamentului, Mihai Popşoi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite