Milsami merge în turul trei, iar Dacia a fost eliminată din Liga Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Milsami Orhei este singura echipă din Moldova rămasă în Europa League. Pe 25 iulie, „vulturii roşii” s-au calificat pentru prima dată în istoria clubului în turul trei preliminar al competiţiei, după ce au eliminat formaţia Shakhtyor Soligorsk din Belarus, transmite IPN.

Învingătoarea dublei manşe s-a decis în urma executării loviturilor de departajare, deoarece ambele meciuri s-au încheiat la egalitate, scor 1-1. În faţa propriilor suporteri, Milsami a fost mai precisă, impunându-se cu scorul 4-2. Eroul meciului a fost tînărul portar al orheienilor, Gheorghe Bantâş. Intrat pe teren în minutul 90, după eliminarea căpitanului Andrian Negai, Bantâş a parat două penalty-uri.

„Pe alocuri am avut parte de noroc, dar până la urmă sunt bucuros că am eliminat un adversar puternic. Dacă ne-a reuşit acest lucru, înseamnă că am jucat aşa cum trebuia. Este meritul echipei”, a declarat Ştefan Stoica, antrenorul de la Milsami.

„Sunt şocat. Nu-mi explic cum am putut rata atâtea ocazii. Am jucat cu mult mai bine decât în meciul de acasă”, a spus Vladimir Juravel, antrenorul bieloruşilor.

În turul trei preliminar, Milsami va juca împotriva echipei Saint-Etienne, clasată pe locul 5 în ultima ediţie a campionatului Franţei şi care are în palmares 10 titluri de campioană. Dubla manţă este programată pentru 1 şi 8 august.

O altă formaţie din Moldova, Dacia Chişinău părăseşte Liga Europei. „Lupii galbeni” au câştigat returul de acasă cu Cernomoreţ Odesa, scor 2-1, rezultat insuficient însă pentru a merge mai departe. Golurile Daciei au fost marcate de Nicolai Orlovschi şi Ghenadie Orbu. În tur, Cernomoreţ a câştigat cu 2-0.

Cea mai mare performanţă a echipelor moldoveneşti în Cupele Europene a fost obţinută de Sheriff Tiraspol. În sezoanele 2009 şi 2010, „galben negrii” au evoluat în grupele Ligii Europa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite