Mihai Cebotari: Numărul mare de poliţişti la proteste asigură desfăşurarea paşnică a acestora, opinie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ideea că numărul mare al poliţiştilor la manifestaţiile publice provoacă protestatarii nu este corectă, ba dimpotrivă, acest lucru asigură desfăşurarea paşnică a manifestaţiilor. Declaraţia a fost făcută de membrul prezidiului Asociaţiei veteranilor şi pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne, Mihai Cebotari, în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la Canal2, transmite IPN.

Mihai Cebotari susţine că se întâmplă situaţii când poliţiştii sunt agresaţi. Potrivit lui, nimeni nu este împotrivă ca fiecare să-şi expună părerea şi să-şi apere drepturile, dar toate lucrurile se fac în mod legal, în mod paşnic. „Este foarte dureros că atunci când cei care sunt chemaţi să asigure ordinea publică şi securitatea manifestanţilor sunt bruscaţi şi loviţi”, afirmă Mihai Cebotari. În opinia lui, la asemenea situaţii se ajunge din lipsă educaţiei civice şi a culturii de desfăşurare a protestelor.

Preşedintele Sindicatului „Demnitate”, Mihail Laşcu, poliţiştii la asemenea manifestaţii sunt în exercitarea atribuţiilor de serviciu cu toate competenţele atât de menţinere a ordinii publice, cât şi de aplicare a forţei fizice pentru curmarea nelegiuirilor care sunt admise în cadrul protestelor. „Noi am făcut un apel către organele competente de a documenta în modul stabilit şi de a trage la răspundere toate persoanele care au admis ultragierea colaboratorului de poliţie”, spune Mihail Laşcu.

Miercuri, 27 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă veteranii organelor de interne şi ai războiului de la Nistru din 1992 au îndemnat oamenii care participă la proteste să dea dovadă de cultură şi să manifeste respect faţă de oamenii legii care asigură securitatea şi ordinea publică în timpul evenimentelor stradale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite