Memorandum pentru consolidarea sistemului municipal de protecţie a copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
s

Un Memorandum pentru consolidarea sistemului municipal de protecţie a copilului a fost semnat între Primăria municipiului Chişinău, UNICEF Moldova şi Alianţa ONG-urilor active în domeniul protecţiei sociale a copilului şi familiei, astăzi, 3 august, transmite IPN.

Astfel, UNICEF va susţine un proiect care prevede evaluarea modului în care sistemul municipal de protecţie a copilului răspunde nevoilor copiilor vulnerabili. Un raport de evaluare şi o foaie de parcurs urmează a fi elaborate şi validate de Consiliul municipal, până la sfârşitul anului curent. Proiectul va fi implementat de Alianţa ONG-urilor active în domeniul protecţiei sociale a copilului şi familiei.

Ruslan Codreanu, primar interimar de Chişinău, a menţionat că semnarea Memorandumului este extrem de importantă pentru că timp de 20 de ani s-a tot reformat sistemul de protecţie a copilului. Chiar şi aşa, au mai rămas carenţe la capitolul protecţiei copiilor străzii. „Ne dorim o Direcţie municipală a protecţiei drepturilor copilului care să reacţioneze prompt la toate nevoile şi solicitările pentru a asigura siguranţa copiilor aflaţi în dificultate”, a spus Ruslan Codreanu.

„Suntem bucuroşi să fim aici împreună şi să stabilim un parteneriat pe termen lung capabil să aducă servicii rapide, eficiente şi de calitate pentru copii,” a menţionat Desiree Jongsma, reprezentanta de ţară UNICEF în Moldova, exprimându-ţi încrederea că „această iniţiativă promiţătoare are toate ingredientele necesare pentru a aduce rezultate tangibile nu numai pentru copiii din Chişinău, ci şi din întreaga ţară”.

Liliana Rotaru, preşedinta Alianţei ONG-urilor active în domeniul protecţiei sociale a copilului şi familiei, spune că municipiul Chişinău este un oraş care oferă, pe de o parte, avantaje şi beneficii, iar pe de altă parte – provocări familiilor cu mulţi copii sau familiilor în situaţii de risc. „Sperăm în şase luni să avem această hartă în faţa noastră”, a spus Liliana Rotaru, referindu-se la documentele care urmează să fie întocmite.

Proiectul este o iniţiativă care are drept scop dezvoltarea unor servicii mai bune de protecţie socială a copilului la nivel local. Ea se înscrie în priorităţile UNICEF pentru anii 2018-2022 de a proteja copiii de exploatare şi violenţă, precum şi a preveni abandonul, separarea de familie şi neglijarea.

Peste cinci mii de copii beneficiază anual de serviciile sistemul municipal de protecţie a copilului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite