MAE al Moldovei a luat act de decizia Rusiei de a expulza un diplomat

0
Publicat:

Această măsură este un răspuns la decizia luată de partea moldovenească de a declara persona non grata pe un angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău.

Imagine din Chișinău, R. Moldova. Foto: Shutterstock
Imagine din Chișinău, R. Moldova. Foto: Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEEI) al Republicii Moldova a luat act de decizia Ministerului de Externe al Rusiei de a expulza unul dintre angajații ambasadei republicii.

MAEIE confirmă informațiile difuzate de partea rusă cu privire la expulzarea diplomatului moldovean din ambasada țării noastre în Federația Rusă, ținând cont de decizia Moscovei în conformitate cu prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice”, a declarat miercuri Daniel Vodă, șeful serviciului de presă al departamentului.

Mai devreme, Ministerul rus de Externe a informat că această măsură este „un răspuns la decizia nemotivată luată la 1 noiembrie de partea moldovenească” de a declara persona non grata pe un angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău. El a fost expulzat după un incident cu căderea unei rachete pe teritoriul republicii, pe 31 octombrie. Autoritățile din Moldova nu au putut încă să confirme originea acesteia.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a spus că decizia Moldovei a fost o altă confirmare a cursului adoptat de actualele autorități ale republicii, de a desființa cooperarea bilaterală. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite