Luni demarează Săptămâna Tineretului. Universităţile din toată ţara au pregătit un program variat pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii se vor implica în activităţi ştiinţifice, culturale şi sportive FOTO: Shutterstock
Tinerii se vor implica în activităţi ştiinţifice, culturale şi sportive FOTO: Shutterstock

În perioada 11-17 noiembrie, în toate instituţiile de învăţământ superior din Moldova se vor desfăşura variate activităţi consacrate Zilei Naţionale a Tineretului şi Zilei Internaţionale a Studentului.

Printre activităţile planificate se numără desfăşurarea mai multor conferinţe, seminare şi ateliere de lucru axate pe problemele şi rolul tinerilor în societatea contemporană, cu participarea unor specialişti din Europa şi Statele Unite ale Americii.

De asemenea, vor avea loc lansări de carte, expoziţii de scenografie, pictură şi design, precum şi spectacole puse în scenă de studenţii de profil. Printre evenimente se numără şi Ziua autoguvernării, când studenţii înşişi vor desfăşura ore, Balul bobocilor interuniversitar, Cupa Republicii Moldova la Gimnastică Ritmică şi alte activităţi sportive.

Totodată, Ministerul Tineretului anunţă încheierea concursului pentru selectarea Capitalei Tineretului 2014, localitatea în care, pe parcursul unui an, vor fi concentrate cele mai multe activităţi dedicate tineretului.

Iniţiativa are drept scop sporirea participării tinerilor în procesul de luare a deciziilor, participarea activă în dezvoltarea politicilor de tineret, informarea tinerilor despre posibilităţile de dezvoltare culturală, educaţională şi antreprenorială.

Titlul de „Capitală a Tineretului – 2014” va fi decernat în cadrul Galei Premiilor de Tineret, pe 12 noiembrie. Anterior, titlul a fost deţinut de oraşele Ungheni, Cahul şi Ialoveni. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite