Lipsă de medicamente în spitalele din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În spitalele din Republica Moldova lipsesc unele preparate esenţiale. FOTO: Arhiva Adevărul
În spitalele din Republica Moldova lipsesc unele preparate esenţiale. FOTO: Arhiva Adevărul

Spitalele din Moldova se confruntă cu lipsă de medicamente din cauza restanţelor mari ale Ministerului Finanţelor către Compania Naţională de Asigurări în Medicină. CNAM nu a primit peste jumătate de miliard de lei din partea ministerului, a anunţat preşedintele comisiei parlamentare de profil, Oxana Domenti, citată de postul TV7 la care face referire IPN.

Totodată, reprezentanţii instituţiilor medicale evită să vorbească deschis despre această problemă, precizând că se descurcă cu stocurile pe care le au. „Problema nu a apărut atât timp cât am fost finanţaţi regulat. Dacă nu vor veni banii, cu siguranţă va fi toată lumea afectată. La moment avem rezerve pentru încă două luni”, a declarat pentru TV7 directorul spitalului din Teleneşti, Alexei Bivol.

Şi Institutul Oncologic se confruntă cu probleme la acest capitol. „Chiar şi la una dintre şedinţele care au avut loc la Ministerul Sănătăţii se discuta despre Spitalul Republican, despre Institutul Mamei şi Copilului, Institutul Medicinii de Urgenţă, Institutul de Cardiologice”, a comunicat şeful Direcţiei Sănătate a Primăriei, Mihai Moldovanu.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Sănătăţii, spitalele au în stoc medicamente şi pentru patru luni, dar lipsesc unele preparate esenţiale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite