Lidera de la Chișinău condamnă atacul Kremlinului asupra orașului Odesa: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu are limite

0
Publicat:

Lidera de la Chișinău, Maia Sandu, a condamnat atacul Rusiei asupra orașului Odesa, soldat cu zeci de morți și răniți, reiterând faptul că ,,Ucraina are nevoie urgentă de ajutor pentru a se apăra și pentru a apăra pacea în Europa”.  

Maia Sandu a reiterat că Ucraina are nevoie de ajutor. FOTO: Presedinte.md
Maia Sandu a reiterat că Ucraina are nevoie de ajutor. FOTO: Presedinte.md

„Astăzi în Odesa: întâi o rachetă a Rusiei a lovit în case. Apoi, în timp ce echipajele de urgență veneau în grabă, o a doua rachetă a lovit. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu are limite. Ucraina are nevoie urgentă de ajutor pentru a se apăra și pentru a apăra pacea în Europa. Inima mea este alături de Odesa”, a scris președintele Republicii Moldova pe pagina sa de Twitter. 

Cel mai sângeros atac din ultima perioadă

Vineri, Rusia a lansat rachete balistice asupra infrastructurii civile din orașul ucrainean Odesa, acesta fiind cel mai sângeros atac al Moscovei din ultimele săptămâni.

Cel puțin 16 persoane au murit și peste 70 au fost rănite, potrivit informațiilor preliminare. 

„Rusia continuă să terorizeze Odesa ... rezidenți, personal medical și al serviiciilor de urgență se numără printre victime și răniți", a transmis Andrii Kostin, procurorul general al Ucrainei.  

Două rachete rusești Iskander-M lansate din peninsula Crimeea, ocupată de Moscova, au lovit o zonă rezidențială din Odesa, a transmis Oleh Kiper, precizând că un paramedic şi un membru al echipelor de salvare au fost uciși de o a doua rachetă, după ce s-au grăbit să intervină pentru a salva persoanele rănite în atacul inițial. Iar zece persoane au suferit răni grave și localnicii s-au grăbit să doneze sânge, formând cozi la centrele medicale. 

Totodată, o instalație de agrement cu trei etaje a fost distrusă și cel puțin zece case private, o conductă de gaz de joasă presiune și vehicule de salvare au fost avariate.

Salvatorii s-au luptat să stingă incendiile izbucnite la o conductă și o locuință, fiind vorba de o suprafață totală de aproximativ 120 de metri pătrați.

„Teroarea rusă asupra Odessa este un semn al slăbiciunii inamicului, care luptă împotriva civililor ucraineni într-un moment în care nu poate garanta siguranța oamenilor pe propriul teritoriu", a scris pe Telegram șeful de Cabinet al președintelui ucrainean, Andrii Iermak.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite