Kievul avertizează: Rusia pregăteşte atacuri teroriste de amploare în estul Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kievul anunţă că Rusia pregăteşte atacuri teroriste de amploare în estul Ucrainei FOTO: Adevărul
Kievul anunţă că Rusia pregăteşte atacuri teroriste de amploare în estul Ucrainei FOTO: Adevărul

Şeful Consiliului naţional de securitate şi apărare al Ucrainei, Oleksandr Turcinov a anunţat că, din informaţia pe care o au, Rusia pregăteşte atacuri teroriste de amploare în zona de conflict din estul Ucrainei.

Potrivit forbes.ua, în comunicatul emis de Consiliul naţional de securitate şi apărare al Ucrainei se spune că aceste acţiuni sângeroase sunt planificate în aşa mod încât ar arăta ca fiind venite din partea forţelor militare ucrainene ca răspuns la provocările separatiştilor. Astfel, Oleksandr Turcinov s-a arătat convins de faptul că motivul pebntru care Moscova va recurge la atacuri teroriste este pentru a învinui Ucraina de crime împotriva umanităţii şi să o atragă într-un litigiu internaţional. 

„Aceste acţiuni teroriste mai au menirea de a sustrage opinia publică internaţională de la cazul privind avionul malaezian Boeing 777, doborât în estul Ucrainei. De asemenea, consecinţele acestor acte teroriste de amploare aşteptate de Rusia sunt învinuirea Ucrainei şi justificarea prezenţei militare ruse în Donbas”, a menţionat responsabilul de securitate. 

Turcinov a subliniat faptul că deţine informaţii privind pregătirea acestui scenariu. „Serviciile secrete ruse deja au început selectarea locurilor unde vor avea aceste atacuri teroriste. Sunt locaţii unde sunt cât mai mulţi oameni, cum ar fi şcoli şi grădiniţe sau este vorba de obiecte de infrastructură. După alegerea ţintei, servciciile speciale ruseşti elaborează scenariul după care va avea loc atacul terorist”, a conchis Oleksandr Turcinov. 

Menţionăm că deşi NATO, Ucraina şi OSCE au publicat dovezi privind prezenţa militară rusă în estul Ucrainei, Moscova a negat cu vehemenţă implicarea sa în conflictul din estul Ucrainei. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite